Turbeskrivelser 2020

Turbeskrivelser 2020.

Torsdag 11. juni:
Tjønndalen – Lauvdalen. 1-2 timer (lett tur)

Turen starter fra Tjønndalen ved Brustranda sjøcamp. Vi følger den gamle ferdeselsveien over Tjønndalsheia, mellom Tjønndalen og Lauvdalen. Turstien går i lett terreng med ulik vegetasjon. Underveis har du storslått utsikt til Tjønndal og Stamsund den ene veien og Lauvdalen, med Lauvdalsvannet den andre veien, et område som ligger i velholdt kulturlandskap. Vel fremme i Lauvdalen skal vi besøke Aaland gård. På Aaland gård finner du ekte og naturlige Lofotopplevelser, der du kan oppleve et mangfoldig gårdsbruk med osteproduksjon, urtehage og forskjellige dyr. Her venter en liten omvisning, og du får smake på ost og urtete.

aalan.no

Fredag 12. Juni:
Bymarka – Skulbruheia - Borgatoppen. Ca 2 timer. ( Lett tur ).

Starter dagen med en fin lett tur i vakre omgivelser i den berømte bymarka til Leknes.
Fra Lofothallen går vi på vei / sti inn mot Skulbruheia som ligger rett nord for byen. Fra Skulbruheia går vi ned mot Himmelsteinen og opp til Borgatoppen før vi ender ved Lofothallen igjen. En fantastisk start på dagen før aktivitet , og ny tur venter senere på fredags ettermiddag. Til tross for at vi ikke skal så høyt opp, er det fantastisk hvor mye vi ser av Vestvågøya på denne turen.

Midnattsoltur:

Alternativ 1) Uttakleiv – Haukland – Uttakleiv. Ca 2, 5 timer ( Lett tur ).

Som tidligere skal vi i år også gå midnattsolturen fra Uttakleiv over fjellet til
Haukland , og rundt veggen tilbake til Uttakleiv. Turen starter på Uttakleiv hvor vi går den gamle kjerreveien over til Haukland. Fra Haukland fortsetter vi langs havet på den gamle bilveien rundt Veggen før vi ender opp på Uttakleiv igjen. Både Uttakleiv og Haukland er svært populære turistmål. Kanskje ikke så rart….. Uttakleivstranda ble for noen år siden kåret til Europas mest romantiske strand ( 2005 ), og Hauklandsstranda til verdens vakreste strand. ( 2011 ). Foruten strendene er det fantastisk natur. Når vi er her, skjønner vi hvorfor Vestvågøya karakteriseres som ” Vill og Vakker ”.

Alternativ 2 ) Uttakleiv – Mannen – Uttakleiv 400 moh. Ca 2,5 t. ( Krevende tur ).

For de som ønsker en mer utfordrende midnattsoltur, skal vi bestige Mannen.
Mannen ligger mellom Uttakleiv og Haukland. Turen har samme utgangngspunkt som alternativ 1. Når vi kommer opp på høyden mellom Uttakleiv og Haukland tar vi til høyre, og går på tydelig sti opp til Mannen. Turen har noen partier som for noen kan være luftige. De som velger denne turen bør være vant med bratte stigninger, og ikke lide av høydeskrekk.
Utsikten fra toppen er magisk. Foruten at du ser strendene under på begge sider, ser du fantastiske fjellformasjoner i alle retninger.

Etter begge turene samles vi ved Uttakleivstranda hvor vi nyter og fordøyer dagens inntrykk, før bussene tar oss tilbake til Leknes.

Lørdag 13.juni:

Nesland – Nusfjord. 2-3 timer ( lett/middels tur)

Turen starter fra Nesland, sør på Flakstadøy. Vi går langs havet, i kupert terreng. Noe opp noe ned, med høyeste punkt på 75 moh. For det meste er det fin sti, bortsett fra en kort ur som må passeres, og et flåg som stuper bratt ned i fjæra. Med varsomhet er det ikke noe problem å gå her. Vel fremme i Nusfjord blir det tid til å se seg litt rundt i et av Lofotens eldste og best bevarte fiskevær.

Vikten – Hustinden – Napp. 691 moh. Ca 5 timer (krevende tur)

Turen starter fra Vikten i Flakstad. Vi starter nede ved havet og går opp til Hustinden, som er turens høyeste punkt på 691 moh.
Oppstigningen er noe bratt, men det som er mest krevende med turen er lengden. Fra toppen går det (noen bratte partier) ned mor Napp. De som velger å gå denne turen bør være fjellvant. Fra Hustinden er det storslagen utsikt i alle retninger, med storhavet nært innpå.

09.11.201813:33 Geir