w

Turbeskrivelser 2019

Turbeskrivelser 2019.

Torsdag 13. Juni:
Holanndsmælen 434 moh. Ca 3 timer. ( Medium krevende ).

Arrangementets først fjelltur blir Holandsmælen som er en fin tur i lett terreng.
Turen starter ved parkeringsplassen på høyden over Vågspollen.
I starten følger vi stien som går gjennom et plantfelt . Deretter over ei lang slette før det blir slak stigning. Siste delen mot toppen er litt steinete, men ingen problem å gå. Toppen er ikke luftig.
Utsikten er upåklagelig. Fra toppen ser vi på den ene siden ned mot nydelige Vik og Haukland, og på den andre siden mot Leknes, Ballstad og videre vestover Lofoten.

Fredag 14. Juni:
Bymarka – Skulbruheia - Borgatoppen. Ca 2 timer. ( Lett tur ).

Starter dagen med en fin lett tur i vakre omgivelser i den berømte bymarka til Leknes.
Fra Lofothallen går vi på vei / sti inn mot Skulbruheia som ligger rett nord for byen. Fra Skulbruheia går vi ned mot Himmelsteinen og opp til Borgatoppen før vi ender ved Lofothallen igjen. En fantastisk start på dagen før aktivitet , og ny tur venter senere på fredags ettermiddag. Til tross for at vi ikke skal så høyt opp, er det fantastisk hvor mye vi ser av Vestvågøya på denne turen.

Midnattsoltur:

Alternativ 1) Uttakleiv – Haukland – Uttakleiv. Ca 2, 5 timer ( Lett tur ).

Som tidligere skal vi i år også gå midnattsolturen fra Uttakleiv over fjellet til
Haukland , og rundt veggen tilbake til Uttakleiv. Turen starter på Uttakleiv hvor vi går den gamle kjerreveien over til Haukland. Fra Haukland fortsetter vi langs havet på den gamle bilveien rundt Veggen før vi ender opp på Uttakleiv igjen. Både Uttakleiv og Haukland er svært populære turistmål. Kanskje ikke så rart….. Uttakleivstranda ble for noen år siden kåret til Europas mest romantiske strand ( 2005 ), og Hauklandsstranda til verdens vakreste strand. ( 2011 ). Foruten strendene er det fantastisk natur. Når vi er her, skjønner vi hvorfor Vestvågøya karakteriseres som ” Vill og Vakker ”.

Alternativ 2 ) Uttakleiv – Mannen – Uttakleiv 400 moh. Ca 2,5 t. ( Krevende tur ).

For de som ønsker en mer utfordrende midnattsoltur, skal vi bestige Mannen.
Mannen ligger mellom Uttakleiv og Haukland. Turen har samme utgangngspunkt som alternativ 1. Når vi kommer opp på høyden mellom Uttakleiv og Haukland tar vi til høyre, og går på tydelig sti opp til Mannen. Turen har noen partier som for noen kan være luftige. De som velger denne turen bør være vant med bratte stigninger, og ikke lide av høydeskrekk.
Utsikten fra toppen er magisk. Foruten at du ser strendene under på begge sider, ser du fantastiske fjellformasjoner i alle retninger.

Etter begge turene samles vi ved Uttakleivstranda hvor vi nyter og fordøyer dagens inntrykk, før bussene tar oss tilbake til Leknes.

Lørdag 15. Juni:
Alternativ 1) Smørdalskammen – Finnglunten 437 moh. Ca 3 timer. ( Medium krevende )

Smørdalskammen er en av de mest populære turene på Vestvågøy. Ikke den mest spektakulære, men en fantastisk tur som alle kan gå. Mange i nærområdet bruker denne som treningstur da den er nær og lett tilgjengelig.
Vi starter turen fra Holsdalen. Første metrene går vi veien opp til Holsdalen, og videre på traktorvei et stykke opp i dalen. Derfra er det fin og god sti hele veien til toppen. Smørdalskammen er høyeste punktet på turen, men vi fortsetter over sletta, og ut til Finnglunten. Både Smørdalskammen og Finnglunten byr på nydelig utsikt. Om noen har sett reklame fra Bergans med Cecilie Skog er det bl.a. herfra. Denne turen har ingen ekstremt bratte partier, heller ingen luftige partier.

Alternativ 2) Himmeltinden 931 moh. Ca 5 timer. ( Krevende tur ).

Himmeltinden er en av Vestvågøyas mest spektakulære og høyeste topp.
Turen har ingen spesielt luftige partier, men den har bratt opp og nedstigning. Utsikten fra Himmeltinden er vanskelig å beskrive med ord. Magisk, fantastisk, nydelig, spektakulær………Herfra ser vi ut over havet så langt øyet rekker, vi ser resten av Lofoten og vi ser også de fantastiske strendene øya vår er omringet av.
De som velger denne turen bør være vant med å gå i bratt terreng og i fysisk god form.

09.11.201813:33 Geir